این روزها نمایشگاه صنایع دستی چهارفصل در گالری های یک و دو و سه کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برپا شده است و گروه های پاسارگاد، شایان و یکتا آثار بی مانند خود را به نمایش گذاشته اند.
خانم سیمین تارازی فراهم آورنده آثار گروه شایان و محمدرضا شیرانی سرپرست گروه پاسارگاد است.
آقای شیرانی می گوید: من متولد 1357 در اصفهان هستم. همه این ها کارها که می بینید کار دست است، البته چون چرم کلفت است آن را پرس می کنیم و بعد می خیسانیم تا آماده کار شود. من کار را یک سال پیش نزد سعید رجایی آغاز کردم.
محمد رضا شیرانی این نمایشگاه ها را در کارنامه خود دارد:
نمایشگاه با چرم مهربان باشیم، شهریور 1390.
نمایشگاه شیراز، آذر 1390.
نمایشگاه جهاد کشاورزی، دی 1390.
در غرفه دیگر، صنایع دستی ظریفی به چشم می خورد. خالق آثار چوبی این غرفه آقای مهدی اسدزاده اصفهانی متولد 1332 در اصفهان است.
او می گوید: خاتم کاری را از چهل و پنج سال پیش آغاز کردم.
قاب آینه را از دبیرستان در کلاس های کاردستی فراگرفتم. به مشبک علاقه پیدا کردم و از مشبک بود که عاشق صنایع دستی شدم و تاکنون در زمینه طراحی و اجرای صنایع دستی به ویژه خاتم، چوب، معرق و الوان کاری فعالیت دارم.
از سال 1365 معرق تلفیقی را آغاز کردم. معرق را به صورت تلفیقی کار می کنم نه به صورت پازلی، در معرق تلفیقی سرعت و دقت بیشتر است. چهارده سال کسی راز کارم را نمی دانست ولی کم کاری کردم و فروشنده ها کار را به تولیدکننده های دیگر سفارش دادند و آن ها با تلاش، به اسرار این کار پی بردند.
بیشتر کارهای خاتم را خودم انجام می دهم ولی گاه از کسانی که مورد اطمینانم هستند نیز کمک می گیرم.
ساخت آینه قلبی یا آینه شاخدار از زمان صفویه در اصفهان سابقه دارد. بازشدن درهای قاب به صورت کنگره، رازی دارد که همه نمی توانند به سرعت انجام دهند و وقت زیادی از آن ها می گیرد.
خانم مهشید جوادی خالق نقشه فرش های این غرفه است. او در زاهدان چشم به جهان گشود. از نوجوانی به ادبیات علاقه داشت و داستان های کوتاه او در جشنواره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رتبه کشوری به دست آورد.
آن گاه کارشناسی فرش را از دانشگاه هنر زاهدان دریافت کرد. آقایان علی خلیقی و جعفرقلی دادخواه از مشهورترین استادان او بودند. جوادی به سال 1387 به اصفهان مهاجرت کرد و هم اکنون در این شهر اقامت دارد.
وی در سال های 1386 و 1387 در جشنواره استانی فرش به عنوان طراح برتر شناخته شد. او کار فرش ماشینی را با نرم افزار و طراحی و آموزش این رشته دنبال می کند.
یکی از هنرمندان دیگر این غرفه خانم سمیرا وزیری است. او در اصفهان چشم به جهان گشود. دیپلم گرافیک را از هنرستان غیرانتفاعی نیک اندوز دریافت کرد. آن گاه رشته کامپیوتر را در دانشگاه آزاد کاشان پی گرفت که ناتمام ماند.
از سال 1384 در یک پروژه گرافیکی که تلفیقی از خاتم بود با خاتم کاری آشنا شد و آن را فراگرفت. او از آن زمان تاکنون سرگرم خاتم کاری است.
اما آثار خاتم این غرفه، بسیار چشم نواز است. آفریننده این ها کسی نیست جز استاد داوود سیفی. او به سال 1340 در اصفهان چشم به جهان گشود و از هشت سالگی به خاتم سازی و خاتم کاری روی آورد.
در رشته خاتم سازی از محمد شهابی، سیدرسول غلامی و حسین شهابی و در رشته خاتمکاری از استاد عباس خاتمی فرد و استاد حسین خاتمی فرد بهره برد.
به سال 1380 به کار حجم و تولید آثار خاتم توخالی با چوب پرداخت.