احمد ریحان عکاس، تدوینگر، مدرس و هنرمند ایرانی به سال 1344 در اصفهان چشم به جهان گشود.
فعالیت هنری خود را به سال 1367 با تدوین فیلم های مستند برای شهرداری اصفهان آغاز کرد و آن گاه به هنر عکاسی روی آورد. عکاسی را از استادان نام آوری چون رضا نوربختیار، مسعود معصومی و غلام رضا شیرانی فراگرفت و پروژه های عمرانی شهرداری اصفهان را به صورت هنری عکس برداری کرد.
به ورزش نیز علاقه داشت و بسکتبال را به صورت حرفه ای در تیم ذوب آهن اصفهان دنبال کرد. وی چندین بار به مقام های برتر در سطح ملی و جهانی دست یافت که ازجمله می توان به مقام سوم آسیا به سال 1990م در مسابقات اندونزی اشاره کرد.
به سال 1375 رشته تربیت بدنی را در دانشگاه اصفهان پی گرفت و به سال 1381 لیسانس خود را دریافت کرد.
به سال 1388 به انجمن عکاسان ایران پیوست. او در اتحادیه عکاسان اصفهان، کانون عکس اصفهان و کانون پرتو آبی نیز عضویت دارد، و به تدریس نورپردازی استودیو و عکاسی سرگرم است.
عکاسی پرتره با گرایش نورپردازی حرفه ای، زمینه اصلی فعالیت او را تشکیل می دهد. مجموعه عکس های او از مفاخر اصفهان ازجمله رضا ارحام صدر، جلیل شهناز، سیدحسن کسایی، محمود فرشچیان و... قرار است برای جلوگیری از فراموشی چهره های فرهنگی و هنری با نام نسل بی تکرار به چاپ رسد.
کاپ افتخار به عنوان نفر برتر جشنواره عکس کالیفرنیا با موضوع زلزله بم به سال 1382 و مدال طلای فدراسیون جهانی عکس (FIAP) بخشی از افتخارات اوست.
همچنین عکس میم مثل مادر، جایزه جشنواره عکس اتریش در بخش خاورمیانه را برای او به ارمغان آورد.
امسال نیز به عنوان بهترین عکاس جشنواره آساهی شینبون ژاپن شناخته شد و عکس او به نام اشک، جایزه ویژه بخش بین الملل را به دست آورد.
ریحان تا کنون آثار خود را در چند نمایشگاه گروهی و انفرادی در داخل و خارج از ایران به نمایش گذاشته است:
نمایشگاه انفرادی عکس پرتره و پرتره های تبلیغاتی، دبی، 1385.
نمایشگاه گروهی، نگارخانه سایه اصفهان، 1387.
نمایشگاه گروهی، هتل شرایتون قطر، پاییز 2012.
نمایشگاه جام هستی، گالری آرته اصفهان، بهمن 1390.
نمایشگاه گروهی با موضوع طبیعت ایران، خانه هنرمندان اصفهان، 1390.
نمایشگاه گروهی، کتابخانه مرکزی دانشگاه اصفهان، 1390.
نمایشگاه گروهی، با موضوع طبیعت ایران، دانشگاه آزاد خوراسگان، 1390.
هم چنین در سال جاری میلادی در گالری مریم سیحون در لس آنجلس، برج کانن در توکیو و در ریدشیم فرانسه نمایشگاه هایی برگزار خواهد کرد.
ریحان امسال از عکس پرتره به کارهای مدرن پرش کرده است. شماری از تابلوهای او با این زبان در اسفند 1390 در گالری خانه نقش اصفهان به نمایش درآمد. مجتبی درویشی کهن درباره هریک از تابلوهای ریحان شعری سروده است. عکس ها اندیشه های سرگردان و شعرها نامه های سرگردان هستند که قرار است یک جا به چاپ رسند.
او می گوید:
امروز مردم دچار بیماری سرعت شده اند، بارش برف، نشستن آن روی زمین و خشک شدن آن، و یا رشد یک نهال را نمی بینند، من زمان را متوقف کرده ام. از فنجان نسکافه ام گرفته تا ریختن قهوه روی ضبط صوتم... البته پرش با قطره از ژانرهای عکاسی است. این کار، حادثه است البته قطرات در تابلوهای من، هوشمندی ویژه ای دارند، بعضی از قطرات همانند آدمک هستند. روی تابلوها قیمت نگذاشته ام چون درآمد حاصل از آن، صرف امور خیریه می شود.
روز گشایش نمایشگاه، افراد زیادی آمدند، بسیاری از آن ها سال ها بود که همدیگر را ندیده بودند، این هم جزیی از نمایشگاه بود.