Quantcast
Channel: شارژ ایرانسل و رایتل
Viewing all articles
Browse latest Browse all 464

دیدار با شمس الدین ابوالوفا حسینی‏

$
0
0

سید شمس الدین ابو الوفا حسینی خوشنویس، خطاط، هنرمند و مدرس ایرانی در سی ام بهمن ماه سال 1326 در در روستای دستنا در شهرکرد چشم به جهان گشود.

پدرش که مردی کشاورز بود و محضر داشت، او را به حفظ اشعار فارسی و عربی و خوشنویسی علاقه مند کرد.

وی وارد مکتب خانه شد و مقدمات علوم دینی را نزد پدر فراگرفت. پس از این به محضر امان الله کوجانی شتافت و تحصیلات به سبک جدید را نیز تا دیپلم پی گرفت.

به سال 1338 به همراه برادرش دکتر سیدمحمد حسینی برای ادامه تحصیل به اصفهان آمد و مدتی در مدرسه عربان (آیت الله خادمی) به تحصیلات قدیمه پرداخت. آن گاه به دانشگاه رفت و لیسانس خود را در رشته مدیریت اداری از دانشگاه گیلان دریافت کرد.

نستعلیق را از استاد حبیب الله فضائلی و نسخ و نستعلیق را از استاد نصر الله معین آموخت و در تهران از استاد فرادی بهره جست. به سال 1358 مدرک ممتاز انجمن خوشنویسان را به دست آورد. او از نخستین کسانی بود که در اصفهان مدرک ممتاز می‏گرفتند. پس از دوره ممتاز، از روی قرآن‏های قدیمی و خطوط مرحوم میرزا محمدرضا کلهر و مرحوم عماد الکتاب مشق کرد. او به همراهی استادانش انجمن خوشنویسان اصفهان را پایه گذاری کرد و مسوولیت هایی را در انجمن بر دوش گرفت.

آن گاه انجمن خوشنویسان را در شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری پایه گذاری کرد.

وی در بیشتر جشنواره ها در بخش استادان شرکت جسته و داوری چندین جشنواره را بر عهده داشته است.

همچنین پنج نمایشگاه انفرادی برگزار کرده و در تمام نمایشگاه‏های جمعی انجمن خوشنویسان ایران و اصفهان از سال 1358 به بعد در داخل و خارج از کشور شرکت داشته است.

خط تخصصی او نستعلیق و مرکز قلم وی دو دانک (قلم چلیپایی) است.

سفارش او به هنرآموزان این است که با توجه به پیشرفت‏های علمی، فنی و تکنولوژیکی و در عصر انفجار اطلاعات به آن‏چه در صفحه مشق می‏بینند اکتفا نکنند و با استفاده از ابزارهای مدرن - همانند اینترنت - دید گسترده‏تری نسبت به مقوله خط و خوشنویسی پیدا کنند.

استاد حسینی به تدریس در دبیرستان‏ها، هنرستان‏ها، دانشگاه هنر و مراکز تربیت معلم اصفهان سرگرم است و شاگردان بسیاری را تربیت کرده. هشتاد تن از شاگردان او موفق به دریافت درجه ممتاز شده‏اند.

استاد حسینی دارای نشان درجه یک هنری برابر دکترا و درجه استادی در خوشنویسی است.

وی به گردآوری نمونه خطوط خوشنویسان گذشته، تحقیق درباره خوشنویسان و بررسی نسخه‏های خطی علاقه نشان می‏دهد و از صاحب نظران در زمینه شناخت خطوط به شمار می‏رود.

 

فهرست منابع‏

سایت انجمن خوشنویسان اصفهان.

اعلام اصفهان، سیدمصلح الدین مهدوی، با افزوده‏های غلامرضا نصراللهی، اصفهان: مرکز اصفهان‏شناسی و خانه ملل، چاپ نخست 1388، ج‏3، ص‏436 تا 438.

گفت و گوهای استاد حسینی با رادیو اصفهان.

 

 وبلاگ اصفهان آن لاین در پرشین بلاگ


Viewing all articles
Browse latest Browse all 464

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>