ملک سلیمان نبی (ع)
نویسنده و کارگردان: شهریار بحرانی
تهیه کننده: مجتبی فرآورده
موسیقی: چان کونگ وینگ
جلوه های ویژه: لئولو
بازی گران:
امین زندگانی
محمود پاک نیت
حسین محجوب
الهام حمیدی
ارژنگ امیرفضلی
محمدباقر صحرارودی
سیامک اطلسی
مهدی فقیه
تاریخی
1388
اعلام: حضرت سلیمان (ع)، میریام همسر او، آبشالوم و آدونیا برادران او، آصف بن برخیا دانشمندترین علمای زمان، آرا جادوگر غارنشین، یوآب، یازار رییس کاهنان یهود.
برنده جایزه های گوناگون از جشنواره فیلم فجر:
پلاک زرین دبیر جشنواره
بهترین چهره پردازی برای سعید ملکان
بهترین جلوه های ویژه رایانه ای برای لئولو
بهترین صداگذاری برای کینسون تسانگ
بهترین بازیگر مکمل مرد برای مهدی فقیه
و جوایز جشن خانه سینما:
تندیس بهترین طراحی لباس برای عبدالحمید قدیریان
تندیس بهترین طراحی صحنه برای عبدالحمید قدیریان
تندیس بهترین مدیر فیلمبرداری برای حمید خضوعی بیانه
سلیمان نبی (ع) از خداوند، ملک بی مانندی می خواهد. سلیمان برای به دست آوردن چنین حکومتی باید بر جهان جنیان و شیاطین نیز چیره شود.
در این میان فتنه هایی در اورشلیم، اریحا و زبولون روی می دهد. خداوند نیروی باد را در اختیار سلیمان می نهد و او به این وسیله از شهری به شهر دیگر می رود و بر شورش ها غلبه می کند.
شیطان در وجود افراد نفوذ می کند و این باعث می شود که آن ها عربده کشی کنند و دست به قتل و غارت بزنند. سلیمان پیش از این، علما را گرد هم می آورد و موضوع را با آن ها در میان می گذارد ولی شماری از آن ها سلیمان را به پیامبری قبول ندارند و زبور داود را کتاب خود نمی دانند. آنان همچنان بر دین موسی (ع) هستند. این علما به رباخواری سرگرم شده اند و به محض بروز ضعف در حکومت سلیمان، علیه او شمشیر می کشند و مردم را در برابر او قرار می دهند. اکنون نیز کلیمیان جهان، حضرت سلیمان را نه پیامبر خدا که تنها پادشاهی قدرتمند و دادگر می دانند.
سلیمان مردم را به اطاعت از خدا فرا می خواند و تنها راه رهایی از شیطان و مبارزه با جن زدگی را عمل به دستورات الهی معرفی می کند. علما حتی به جادو نیز توسل می شوند. آرا جادوگر غارنشین با جادوی سیاه، میریام همسر باردار سلیمان را با بچه ای که داخل شکم دارد می کشد.
فیلم ملک سلیمان پرهزینه ترین فیلم تاریخ سینمای ایران لقب گرفته است. با توجه به تبلیغات صورت گرفته، و از این جهت که مردم، فیلم پرهزینه را دوست دارند، فروش خوبی هم داشت و با استقبال بالایی رو به رو شد.
ملک سلیمان از لحلظ ظاهری، سبک، تکنیک، ساختار، کیفیت فنی، جلوه های بصری و موسیقی با فیلم های دیگر سینمای ما تفاوت بسیار دارد و با اطمینان می توان گفت که همانند این فیلم در تاریخ سینمای این مملکت وجود نداشته است.
البته در جاهایی نتوانسته اند خود را از تاثیر فیلم ارباب حلقه ها دور نگاه دارند.
فیلمنامه ملک سلیمان بسیار ساده و بدون زیر و بم است. مخاطب از گذشته سلیمان چیزی نمی بیند و تنها می شنود که پدرش داوود نیز پیامبر بوده، صوتی خوش داشته و زبان پرندگان را می دانسته است.
نباید فراموش کرد که دست و پای ما در پرداختن به شخصیت های این چنین بسته است و آگاهی های زیادی نیز در دست نداریم. نویسنده فیلمنامه از سویی باید در دام اسراییلیات نیفتد و از سوی دیگر جنبه تقدس اولیای الهی را رعایت کند.
دستاورد بزرگ ملک سلیمان همین است که روایتی اسلامی از داستان سلیمان نبی را ارائه می کند. ایلیا نام عبری حضرت علی (ع) در تورات و اشاره تلویحی به امام زمان (عج) نیز مایه هایی از تشیع در این فیلم است.
داستان سلیمان در این فیلم به صورت کامل روایت نمی شود چنان که ملکه سبا در این جا حضور ندارد. البته در پایان فیلم می بینیم که تاکید می شود: قسمت اول. بنابراین باید در انتظار بخش دوم فیلم ملک سلیمان نبی باشیم.